13.04.2021 70

Урок виробничого навчання на тему «Приготування страв з яєць» майстер виробничого навчання Кононенко Анатолій Олександрович

     12.04.2021 року в онлайн форматі проведено урок виробничого навчання на тему «Приготування страв з яєць» у групі П-23 за професією «Кухар, кухар судновий», майстром виробничого навчання Кононенко Анатолієм Олександровичем. Здобувачі освіти надали фото звіти! Яйце – важливий харчовий продукт, який має високу харчову цінність. Залежно від виду птиці розрізняють яйця курячі, качині, гусячі, індичі. Яйця водоплавної птиці для приготування страв не використовують, оскільки вони можуть бути джерелом інфекційних захворювань. Яйце - в основному білковий продукт, дуже високої харчової і біологічної цінності, оскільки у ньому містяться всі поживні речовини, які потрібні для життєдіяльності людини. До складу курячого яйця входять білки (12,7%), жири (11,5%), вуглеводи (0,6-0,7%), мінеральні речовини (1,0%), вода (74%), вітаміни D, Е, каротин, В1, В2 В6, РР, холін. Енергетична цінність 100 г курячих яєць - 157 ккал., або 657 кДж. За поживністю яйце можна прирівняти до 40 г м'яса або 200 г молока!