9.04.2021 86

Урок виробничого навчання на тему «Технологія приготування страв з яєць» майстер виробничого навчання Зінченко Наталія Василівна

     08.04.2021 року в онлайн форматі проведено урок виробничого навчання на тему «Технологія приготування страв з яєць» у групі П-22 за професією «Кухар, кухар судновий», майстром виробничого навчання Зінченко Наталією Василівною. Здобувачі освіти надали фото і відео звіти!Яйце – важливий харчовий продукт, який має високу харчову цінність. Залежно від виду птиці розрізняють яйця курячі, качині, гусячі, індичі. Яйця водоплавної птиці для приготування страв не використовують, оскільки вони можуть бути джерелом інфекційних захворювань.Яйце - в основному білковий продукт, дуже високої харчової і біологічної цінності, оскільки у ньому містяться всі поживні речовини, які потрібні для життєдіяльності людини. До складу курячого яйця входять білки (12,7%), жири (11,5%), вуглеводи (0,6-0,7%), мінеральні речовини (1,0%), вода (74%), вітаміни D, Е, каротин, В1, В2 В6, РР, холін. Енергетична цінність 100 г курячих яєць - 157 ккал., або 657 кДж. За поживністю яйце можна прирівняти до 40 г м'яса або 200 г молока!