професії


МОТОРИСТ (МАШИНІСТ), СУДНОВОДІЙ МАЛОТОНАЖНОГО СУДНА

Місце роботи Судна технічного та туристичного флоту

  • Забезпечує під час ведення вахти керування судном, його безпеку і живучість, графіку руху.
  • Забезпечує своєчасне вмикання сигнальних вогнів, виставлення знаків та сигналів судна.
  • Веде облік навігаційної та гідрометеорологічної інформації, що надходить на судно.
  • Несе ходові навігаційні та стоянкові вахти.
  • Приймає участь у контролі дотримання правил охорони праці та навколишнього середовища.

МОТОРИСТ (МАШИНІСТ), СТЕРНОВИЙ (КЕРМАНИЧ),

Місце роботи Судна технічного та туристичного флоту

  • Несе ходову та стоянкову вахту, в тому числі у машинному відділенні.
  • Керує стерном судна в режимі автоматичного або ручного керування судном.
  • Бере участь у швартових роботах, керує рятувальними і палубними засобами та шлюпками.
  • Обслуговує і керує головними та допоміжними механізмами.
  • Виконує ремонт суднових двигунів, пристроїв, систем допоміжних механізмів і котлів.

КУХАР

Місце роботи Камбузи, ресторани, які розташовані на круїзних суднах та кораблях технічного флоту, підприємства громадського харчування

  • Готує кулінарні страви, випікає хлібобулочні та кондитерські вироби в умовах камбузу.
  • Складає меню, роздає їжу відвідувачам суднових ресторанів та членам екіпажу судна.
  • Замовляє, приймає, розміщує і зберігає продукти.
  • Повинен знати будову й обладнання суден то англійську мову в межах кваліфікації.

КУХАР, ОФІЦІАНТ

Місце роботи Бари, ресторани, нічні клуби, готелі, спортивні і розважальні клуби, які росташовані на круїзних суднах

  • Зустрічає і обслуговує відвідувачів у суднових ресторанах, барах, каютах, а також обслуговує членів екіпажу суден.
  • Сервірує стіл, ознайомлює відвідувачів з меню та дає поради у виборі блюд.
  • Приймає замовлення від відвідувачів, підраховує вартість, здійснює з ними розрахунок.
  • Передає замовлення у гарячі і холодні цехи кухні.
  • Збирає використаний посуд і підтримує чистоту.

БОРТПРОВІДНИК СУДНОВИЙ

Місце роботи Круїзні та туристичні судна

  • Зустрічає пасажирів на судні і забезпечує їх посадку та розміщення по каютах.
  • Обслуговує пасажирів та членів екіпажу судна.
  • Ознайомлює пасажирів з розпорядком на судні.
  • Забезпечує утримання кают у чистоті.
  • Стежить за справним станом інвентарю, майна та обладнання кают.
  • Надає першу медичну допомогу пасажирам, у разі необхідності викликає лікаря.


БАРМЕН СУДНОВИЙ

Місце роботи Бари, ресторани, нічні клуби, готелі, спортивні і розважальні клуби, які росташовані на круїзних суднах

  • Обслуговує відвідувачів у суднових барах, біля барної стійки та за столиками.
  • Приймає замовлення, підраховує вартість, здійснює розрахунок з відвідувачами.
  • Пропонує відвідувачам алкогольні та безалкогольні напої, готує різні види коктейлів.
  • Оформлює вітрину бару та барну стійку.


скачать софт