3D Тур
Приймальна директора(044) 425-54-27

Кухар, пекар

 

КУХАР – це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того, щоб творити. Кухарю необхідно мати хороший смак, творчу натуру, а також професійні знання, щоб зі звичайних продуктів, маючи фантазію та смак, створювати справжні шедеври кулінарної майстерності.

Це професія, яка має стабільний дохід і попит на ринку праці.

Успішність в професії це знання: смакових якостей страв, правил зберігання продуктів, технологічного обладнання, процесів приготування страв.

Медичні протипоказання щодо роботи за професією кухар: серцево-судинні захворювання, ревматизм, шкірні захворювання, запаморочення,

 

ПЕКАР – це працівник хлібопекарного виробництва, фахівець з випікання хліба та хлібобулочних виробів.

Робота пекаря цікава, творча і почесна професія. Вона поширена усюди і потрібна всім. Асортимент хлібобулочних виробів – широкий і різноманітний, що випікають з любов’ю та натхненням.

Основним обов’язком пекаря є контроль за формуванням, розшаруванням та випіканням виробів.

Успішність в професії це знання: технології виробництва хлібобулочних виробів і виробів із тіста, досконале знання будови та принципів роботи машин і механізмів пекарського устаткування. Мати хорошу пам’ять, охайність, уважність, спостережливість.

Медичні протипоказання щодо роботи за професією кухар, пекар: серцево-судинні захворювання, захворювання органів дихання, опорно-рухового апарату з порушенням рухових функцій, ревматизм, ендокринні захворювання (цукровий діабет), шкірні захворювання, дефекти зору, нервово-психічні захворювання, легеневі захворювання та інші.

 

Місце роботи: мережа підприємств ресторанного бізнесу , кафе, бари, піцерії.

  • Готує кулінарні страви та створює нові, випікає хлібобулочні та кондитерські вироби.
  • Закуповує сировину, складає калькуляцію, меню, оформляє страви.
  • Замовляє, приймає, розміщує і зберігає продукти.
  • Повинен знати технологічні процеси, вміти користуватися різноманітною технікою.