Відповідно до річного плану роботи закладу освіти на 2025/2026 навчальний рік, з метою активізації роботи з молодими педагогами, надання їм дієвої методичної допомоги з проблем організації освітнього процесу, самоосвітньої діяльності, створення власної системи роботи по впровадженню новітніх підходів до викладання, елементів інноваційних технологій навчання та врахування рекомендацій наказу директора «Про підсумки проведення декади молодого педагога 2024/2025» від 04.11.2024 № 515, з 06 жовтня 2025 розпочато ДЕКАДУ МОЛОДОГО ПЕДАГОГА.
06.10.2025 в рамках Декади молодого педагога відбулась зустріч, “круглий стіл” з молодими спеціалістами. Обговорення основних труднощів та потреб, з метою створення умов для підвищення рівня фахової компетентності педагогічних працівників, спрямовані на досягнення стандартів і програм; впровадження передового педагогічного досвіду колег ДПТНЗ “Київське вище професійне училище водного транспорту”
А також з метою залучення молодих педагогів до самоосвітньої діяльності, ознайомленням з наявною в фонді бібліотеки літератури, яка стане в пригоді під час занять зі здобувачами освіти, для майстрів виробничого навчання був проведений бібліографічний огляд “Від книги – до життя: поради й орієнтири”. Це література з психології, педагогічної майстерності, організації роботи офіціанта, новинки навчальних посібників з судноплавства.
«Інтеграція теоретичних знань із практичними навичками» від досвідчених колег-педагогів засвідчила результативність роботи пари «наставник — молодий педагог» через проведені 09.10.2025 майстер-класи.
Майстер виробничого навчання Тростогон Юлія занурила учасників заходу у світ ресторанного етикету та правил ресторанного сервісу під час заходу «Методичний орієнтир: шлях до ефективної роботи спеціаліста сфери обслуговування». Під час майстер-класу було обговорено професійний словник офіціанта, наочно продемонстровано інструменти та посуд.
Майстер виробничого навчання Янковська Оксана ефективно співпрацювала з молодим спеціалістом — майстром виробничого навчання — у процесі опанування професійних компетентностей та їх застосування у виробничих ситуаціях за тематикою «Майстерня професійного зростання з професії офіціант: майстер-клас сервірування столу до банкету».
Атмосфера була дружньою та невимушеною — за чашкою чаю відбулося щире спілкування, обмін досвідом і корисними порадами. Молоді педагоги мали нагоду отримати підтримку та натхнення від досвідчених колег, а також спільно визначили шляхи подальшого професійного зростання.