16.11.2023
16.11.2023 року для методичної комісії педагогічних працівників професій галузі громадського харчування ДПТНЗ Київське вище професійне училище водного транспорту завідувачкою бібліотеки Фадькіною Яною Валеріївною відбулася презентація артбука Ольги Павленко “Жива Українська Кухня”, яка була передана в дар нашому закладу освіти батьками пані Ольги.
В книзі зібрані рецепти національних страв з усієї території України, отриманих з давніх записів, або з живого спілкування. Є рецепти випічки, обрядових страв, рецепти з риби, м’яса, овочів і навіть напої. Авторка власноруч проілюструвала, сфотографувала, приготувала кожну зі страв.
Наступним кроком буде приготування страв за рецептами з цієї книги здобувачами освіти на виробничих навчаннях.
Автор книги Ольга Павленко – мисткиня і гастроблогерка, вела мистецьку студію “Кольорово” в Кременчуці, мала ресторацію експериментальної кухні. Її життя забрала ворожа ракета.