21.10.2023
20.10.2023 в Києві пасмурно і дощить, а в ДПТНЗ Київське вище професійне училище водного транспорту тепло та весело, адже наш тиждень професій кухар, офіціант, пекар, бармен сьогодні святкує своє професійне свято день кухаря. Тож всіх хто причетний до цього свята вітаємо та бажаємо:
Катайтеся завжди, як сир у маслі,
Варіться у солодкому житті.
Приправою хай буде тільки щастя
І гострота приємних почуттів.
Достатку вам, добра, здоров’я, миру…
З Днем кухаря вітаємо нині щиро!
Професійний тиждень добіг до кінця і сьогоднішній день був заключним етапом. Сьогодні за планом в нас були такі заходи: «Квест – технологія» під гаслом: « Шляхами української кухні», який провели викладачі спецдисциплін Оксана Биховченко та Наталія Пацюк для здобувачів освіти 1 та 2 курсу. Квест пройшов в дуже цікавій та пізнавальній формі, здобувачі освіти ознайомилися з спадщиною українських страв та напоїв, традиціями української кухні. Перемогу у квесті здобули команди: 1 місце групи П-13 Лук’янова Є., Марочко А., група П-23 Шостя О., Вараксін П.; 2 місце група П-12 Ангелова А., Малишко Є. група П-22 Удовенко І., Яремчук Р.; 3 місце група П-14 Мостова Л., Хабренко К., група П-24 Свертока Д., Воробйов А. Дякуємо викладачам та здобувачам освіти за цікавий та інтригуючи квест.
Фінальним акордом завершення сьогоднішнього дня та тижня став підсумковий захід – релакс Круглий стіл «Чайні традиції України» який пройшов під гаслом: «Український чай запорука здоров’я та бадьорості», який підготували майстри виробничого навчання Лариса Секрет та Олена Таран. Секрети виготовлення та заварювання чаю, чайні традиції українців та ще багато цікавих таємниць розповіли нам майстри виробничого навчання. Під час обговорення підсумків тижня був солодкий та дуже смачний комплемент від майстрів з дуже корисними та неймовірно смачними різновидами чаю.