В рамках тижня професій є невід’ємною складовою насиченого життя ДПТНЗ Київське вище професійне училище водного транспорту, який пройшов під гаслом: «Популяризація професії кухар: можливості та перспективи». Здобувачі освіти загальноосвітніх шкіл №40 і №93 Подільського району міста Києва, 18.10.2023 та 19.10.2023 із задоволенням стали активними учасниками в майстер – класі «Різновиди формування та випікання булочок» під професійним керівництвом майстра виробничого навчання Юлії Тростогон (Юля Тростогон-Трач )та здобувачів освіти групи П-24 Тетяни Корнелюк, Дмитра Свертоки, Дениса Стеценка, Павла Тимощука. Здобувачі освіти майстерно та із великим захопленням допомагали школярам у процесі формування та випікання булочок. Також наступним етапом учнів став майстер-клас «Мистецтво складання серветок» під професійним керівництвом майстра виробничого навчання Оксани Янковської та здобувачів освіти групи П-34 Анни Надіяйло, Єлизавети Лелюшкіної, які продемонстрували тонкощі естетичного складання серветок різними способами для святкового столу.