3D Тур
Приймальна директора(044) 428-71-04

Тижні професійної освіти

2025

 

ЗВІТ ТИЖНЯ

З 05 по 09 травня 2025 року Тиждень професійної освіти. Гасло тижня: “Творимо майбутнє професії разом”
Мета проведення: підвищити рівень професійної майстерності педагогічних працівників та здобувачів освіти; сприяти обміну досвідом та найкращими практиками між майстрами виробничого навчання різних професій; забезпечити практичну спрямованість навчання та ознайомити здобувачів освіти з сучасними тенденціями галузі; посилити співпрацю закладу освіти з представниками професійної сфери та культурними установами; підвищити престиж робітничих професій серед здобувачів освіти та громадськості.
Новини першого дня з тижня професійної освіти “Творимо майбутнє професії разом!”
Справжнім святом знань та кулінарної майстерності став теоретичний квест “Смак України: кулінарна спадщина” серед наших талановитих здобувачів освіти з професії Кухар – груп П-22, П-23 та П-24!
У захопливій боротьбі за звання кращих знавців Української кухні, наші здобувачі освіти продемонстрували глибокі знання традицій, інгредієнтів та особливостей приготування національних страв.
Кожна команда проявила кмітливість, злагодженість та справжній командний дух!
За результатами напруженого квесту перемогу здобула команда групи П-23 у складі:
  • Деремед Яна
  • Журман Вероніка
  • Марочко Аліса
Друге почесне місце, з однаковою кількістю балів, розділили дві чудові команди Група П-22:
  • Усок Богдан
  • Жабуровська Ольга
  • Калько Анжеліка
Та здобувачі освіти групи П-24:
    • Сольська Іванна
    • Радчук Ангеліна
    • Мовчанюк Євген
Щиро вітаємо переможців та всіх учасників квесту!
Ваша наполегливість та любов до кулінарної справи надихають! Бажаємо вам нових звершень та смачних перемог у майбутньому! Дякуємо викладачам Оксані Биховченко та Наталі Пацюк за цікавий та змістовний КвестБільше тут…

2 день тижня професійної освіти в ДПТНЗ Київське вище професійне училище водного транспорту, пройшов насичено та цікаво. В першій половині дня майстри виробничого навчання: Людмила Мартиненко та Євгеній Жуль разом зі здобувачами освіти провели профорієнтаційний захід під гаслом: “Обирай майбутнє: професії в бібліотечному просторі”

В другій половині дня відбувся концерт присвячений найважливішим жінкам у нашому житті- наших МАМ.
✨ У залі на всіх мам чекав особливий сюрприз — свіжовипечені булочні вироби, які майстри виробничого навчання Юлія Холод та Людмила Зотова з любов’ю приготували для них. Кожен шматочок свіжої здоби — це подяка за їхню турботу, терпіння та безмежну любов.
А оркестру, який створив неперевершену атмосферу, ми подарували смачний коровай, щоб підтримати їхні сили та натхнення.
Сьогодні, на 3 день, ми мали неймовірну нагоду навчатися у Бренд-шефа #КатериниКрижанівської! Вона провела для наших здобувачів освіти захоплюючий майстер-клас з приготування: “Сучасних солоних закусок”.
Це був справжній кулінарний марафон, де кожен зміг відкрити для себе нові техніки, смаки та натхнення!
Дякуємо Катерині за її професійність, енергію та готовність ділитися знаннями!  І, звичайно, величезне дякуємо нашим здобувачам за їхню наполегливість та бажання вчитися, навіть у таких умовах.
Ми йдемо далі, бо знаємо: #Професійна освіта — це ключ до успіху!
Дякуємо майстру виробничого навчання Алена Таран за організацію майстер-класу! #ДЯКУЄМОЗСУ за можливість #навчатися та #навчати!
4 день тижня професійної освіти під гаслом “Синергія майстерності” в ДПТНЗ Київське вище професійне училище водного транспорту, відбувся незабутній майстер-клас “Часткові компетенції: відчуй себе і в іншій професії»!
Здобувачі освіти з професії Кухар мали можливість спробувати себе у ролі моториста та під професійним керівництвом майстра виробничого навчання Віктора Поліщука, вони виготовили гарнірні кільця, навчаючись нових технік та розширюючи свої знання. А Мотористи, у свою чергу, поринули у світ кулінарії та під професійним керівництвом майстрів виробничого навчання Юля Тростогон-Трач та Лариса Секрет приготували Українську локшину за італійським рецептом – та відчули себе справжніми майстрами кухні!
Такий обмін досвідом допомагає нам краще пізнати різні професії, підвищує мотивацію і формує командний дух. Дякуємо всім учасникам за активну участь та натхнення!
Завершився тиждень професійної освіти. І заключним смачним заходом було проведено “Українська кухня”!  
Під пильним керівництвом наших чудових майстрів виробничого навчання Світлана Тростогон, Оксана Янковская, Лариса Секрет, Алена Таран, Юля Тростогон-Трач, Юлія Холод, Людмила Зотова, Yevheniy Zhul наші талановиті здобувачі освіти приготували справжнє свято смаку просто неба.
У меню:
* Ароматна чумацька каша з димком, зварена на вогні
* Хрусткі та соковиті смажені крильця
* Ніжні млинці
* Прохолодний та освіжаючий узвар
Ми пригощали всіх здобувачів освіти та весь колектив, ділячись теплом та смаком українських традицій!  Дякуємо всім, хто долучився до цього смачного свята!
Дякуємо ЗСУ за можливість навчати та навчатися! Дякуємо майстрам виробничого навчання за знання та креативність!

#ДякуємоЗСУ за можливість навчати та навчатися! #Дякуємо майстрам виробничого навчання за знання та креативність!

2024

стартував Тиждень професійної освіти.
Це ще один привід нагадати, що представники робітничих професій вже протягом багатьох років користуються значним попитом на ринку праці Києва, а роботодавці готові пропонувати їм конкурентні заробітні плати та достойні умови праці.
II день Тиждень професійної освіти в ДПТНЗ Київське вище професійне училище водного транспорту, розпочався з цікавих та пізнавальних заходів: STEM тематична сучасна сервіровка столу та
Екзотичний майстер-клас, приготування коктейлів, які пройшли під професійним керівництвом майстра виробничого навчання Оксана Янковская для здобувачів освіти за професією кухар, офіціант.
ІІІ день тижня професійної освіти в ДПТНЗ Київське вище професійне училище водного транспорту пройшов цікаво та насиченно. Сьогодні здобувачі освіти 2 та 3 курсів за професією кухар, приймали участь в конкурсі «Future professional 2024», а здобувачі освіти 1 курсів виборювали перемогу в конкусі «Skillful cook 2024».
Здобувачі освіти груп П-22, П-23, П-24, П-33, П-34, Т-13 готували страви з м’яса та риби. Учні продемонстрували свій професіоналізм, який вони здобули в навчальному закладі та під час проходження виробничої практики на підприємствах міста.
Вітаємо з перемогою:
І місце – Денис СКРИПЛЬОВ група П-22,
ІІ місце – Вероніка ВЕДМІДЬ група П-22 та Петро ВАРАКСІН група П-23,
ІІІ місце – Анастасія ПЕТРИК група П-22 та Єлизавета ОЛЬШЕВСЬКА група П-32.
Здобувачі І курсів груп: П-12, П-13, П-14 проявили свою творчість та фантазію при приготуванні страв з овочів. Вітаємо переможців:
І місце Ангеліна РАДЧУК група П-14,
ІІ місце Іванна СОЛЬСЬКА група П-14,
ІІІ місце Данило САВОН група П-12 та Вероніка ЖУРМАН група П-13.
Бажаємо всім учасникам творчих успіхів та креативності.
Поки здобувачі освіти змагалися на конкурсі, дорослі не гаяли часу та приймали участь у короткострокових курсах “Приготування пасхальної випічки” під професійним керівництвом майстра виробничого навчання Людмила Зотова.
Дякуємо учасникам сьогоднішніх заходів, дякуємо ЗСУ за можливість навчати та навчатися!!!
IV день тижня професійної освіти. В рамках тижня здобувачами освіти та майстрами виробничого навчання була організована: Благодійна ярмарка-продаж для підтримки ЗСУ та конкурс профорієнтаційних роликів «Моя професія-моє майбутнє».
V день Професійної освіти в ДПТНЗ Київське вище професійне училище водного транспорту пройшов дуже продуктивно та цікаво. Сьогодні здобувачі освіти змогли спробувати себе в іншій професії, кухарі стали мотористами, а мотористи кухарями.
Курс – часткових компетенцій «Відчуй себе в іншій професії «Motorist-cook skills» для здобувачів освіти груп: П-12, П-13, П-14 за професією кухар пройшов під чітким керівництвом майстра виробничого навчання Поліщука Віктора Левоновича в слюсарній майстерні, а ось групи П-11, П-21 за професією моторист (машиніст), стерновий ( керманич) працювали під чітким керівництвом майстрів виробничого навчання Юля Тростогон-Трач та Алена Таран в кухні лабораторії. Здобувачі освіти були дуже задоволенні здобутими новими навичками. Дякуємо ЗСУ за можливість жити, навчати та навчатися.