3D Тур
Приймальна директора(044) 425-54-27

Літературно-кулінарний конкурс

Заходи
09.04.2024
Перші два дні тижня зарубіжної літератури вже позаду і вони виявилися неймовірно цікавими та насиченими!
Анкетування здобувачів освіти допомогло нам краще зрозуміти їхні читацькі вподобання та дати їм можливість поділитися своїми думками про книги.
Літературно-кулінарний конкурс здивував усіх своєю оригінальністю, адже він пропонував відвідувачам не тільки насолодитися чудовими творами світової літератури, а й мав унікальний кулінарний елемент. Подія відбулася у форматі презентацій, де кожна з трьох команд – “Бейбіки”, “Відмітка 2” і “Пекарі” (група П-13)- розповідала про історію виникнення популярних страв та їх зв’язок з літературними творами.
Команда “Відмітка 2” вразила аудиторію історією про те, як сніданок став частиною культури Англії з 13-го століття, а також його зв’язок з “Пригодами Тома Сойєра” Марка Твена. Вони також представили цікаве порівняння англійського сніданку з українським. що захопило увагу глядачів.
Команда “Пекарі” розповіла про походження багета та його еволюцію у Франції, демонструючи різноманітність начинок і пояснюючи зв’язок цієї страви з романом “Три мушкетери”.
Команда “Бейбіки” привернула увагу своїми історичними фактами про піцу з часів Римської імперії, а також відзначила зв’язок з “Пригодами Піноккіо” Карло Коллоді. Вони показали оригінальні рецепти піци та її різноманітні начинки, приваблюючи глядачів своєю кулінарною майстерністю.
Журі визначило переможця у трьох номінаціях: “Найкраща історія виникнення страви”, “Найкращий зв’язок з літературним твором” і “Найкраща презентація”, яким стала команда «Пекарі».